Zweedse kaneelbroodjes - Kanelbullar

INGREDIËNTEN:

DEEG

  • 420 gram bloem
  • 7 gram instant gist (droge gist)
  • 1 tl kardemom
  • 0,5 tl zout
  • 50 gram suiker
  • 75 gram zachte ongezouten roomboter
  • 250 ml melk lauwwarm

VULLING

  • 75 gram zachte ongezouten roomboter
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el kaneel

TOPPING

  • 1 ei losgeklopt
  • 2-3 el parelsuiker

INSTRUCTIES:

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en mix in 5-7 minuten tot een mooi soepel deeg.

  • Plaats het deeg in een kom die je afdekt met een deksel, keukenfolie of schone theedoek. Laat het deeg 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.

  • Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 30 x 40 cm. Roer de ingrediënten voor de vulling door elkaar en smeer het deeg er mee in.

  • Rol het deeg op vanaf de lange zijde. Gebruik een scherp mes om het in 12 plakken te snijden. Leg de stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende tussenruimte.

  • Dek de plaat met broodjes af en laat 45 minuten rusten.

  • Smeer de broodjes in met het losgeklopte ei en strooi er de parelsuiker overheen.

  • Bak de kaneelbroodjes in ongeveer 12-14 minuten op 220 °C gaar en goudbruin (boven- en onderwarmte).

BEWAREN:

Buiten de koelkast ongeveer 5 dagen houdbaar. In de vriezer tot wel 3 maanden.